Čolaja

Halid Čolić Čolaja spada, neizostavno, u red ljudi koji su obilježili Rogaticu od pedesetih do osamdesetih godina prošlog vijeka. Profesionalno visokokvalifikovani električar sav svoj radni vijek proveo je u Elektrodistribuciji Mesići.

No, njega kao nezaobilaznu legendu Rogatice, više određuje njegov amaterski rad, dakle, fudbaler i funkcioner “Mladosti“, glumac-amater u KUD “Slaviša Vajner Čiča”, pirotehničar svih vatrometa koji su se bilo kojim povodom organizovali, organizator svih teferiča i narodnih igara, a vrhunac svega – dobrovoljni vatrogasac, doživotni komandir, što mu je priskrbilo (za stotine intervencija) sijaset odlikovanja koja su se znala zasijati na svečanoj Čolajinoj uniformi prilikom kakvih svetkovina.

Iznad svega izuzetno duhovit, autor je bezbroj Rogatičkih doskočica, poput onih: “Jel ti pis’o Bekteš?”, “Jesi l` prizn’o Bangladeš?”, “Jel ti u rodu Mudžibur (Rahman)”, kao i ono čambrlji i sl.

Zadnju dužnost, pred preranu smrt, koju je preuzeo bila je – čuvar ključeva obnovljene katoličke crkve čime se ukazuje velika čast najuglednijim građanima.

Šele

Be the first to comment

Leave a Reply