Turisticki kompleks Bijele vode

text avaz

Turistički kompleks „Bijele vode“ na području Općine Pale u FBiH svrstan je u kategoriju četiri zvjezdice, čime je ponio status najboljeg u ovom dijelu BiH.

Kategorizaciju kompleksa koji raspolaže sa motelom, restoranom, apartmanskim smještajnim kapacitetima, lovištem, sportskim terenima i drugim sadržajima izvršila je komisija Ministarstva turizma i okoliša FBiH.

– Ispoštovali smo jake kriterije i prvi smo u BPK, a i šire, jer najbliži kapaciteti ovog ranga su na Jahorini. Bilo je potrebno zadovoljiti evropske standarde kada su u pitanju sobe, kuhinja, restoran, bazen, mnogo toga. Komisija je bila prezadovoljna i kazali su nam da bismo dobili i pet zvjezdica da smo taj rang tražili – kazao nam je direktor Junuz Bičo.

Zimska sezona bila je loša zbog nedostatka snijega i neiskorištenosti ski staze u neposrednoj blizini, ali su u završnoj fazi pripreme za ljeto, koje u ovoj zračnoj banji na nadmorskoj visini većoj od 1000 metara, može biti jednako zanimljivo.

 – U toku je proširivanje kapaciteta izgradnjom dva ogromna, luksuzno opremljena, apartmana sa površinom od po 160 kvadratnih metara i terasama. Radovi su uglavnom završeni. Gostima nudimo kongresni, sportski, seoski i lovni turizam, čistu vodu, netaknutu prirodu – dodaje Bičo.

 

Leave a Reply