Eto Kape

O Rasimu Kapi smo već pisali i o njemu se uglavnom mnogo zna. Ono po čemu je između ostalog ostalo da se pominje je i izreka “Eto Kape”.
Oni koji Rasima bolje poznavaše znaju da je u svom životu priznao jedino tri (3) greške i osim njih nije dao reći da je pogriješio.

Po njegovoj životnoj priči prvu grešku je napravio kada je Teufiku Akšamiji prodao dio placa, gdje ovaj napravi kuću.
Za drugu svoju grešku je govorio da je ta što Zimić Muhameda primi na zanat.
Zadnja greška koju je priznavao bi ta što od “Valter Perića” kupi polovan kombi, pa ova bi sebep da ostane da se pominje.

Kad svi oni sa kojim se družio po njegovom ponašanju shvatiše da se sa ovom kupovinom zeznuo, tako počeše i razna zezanja na tu temu. Tako jedne prilike vozeći se sa Žožom na službeni put Bekir Beća Behlulović, koji Rasimu bi i direktor, vidjevši pored puta kako mnogi mašu i pokušavaju koga zaustaviti ne bil’ ufatili prevoz dođe do jedne ideje.

Rekao je Žoži da gdje god koga vidi, zaustavi vozilo, a onda bi ljubazno onim koji čekaju zavikao “Eto Kape” pokazujući palcem preko ramena, što je trebalo da znači da dolazi iz njih.
Uzalud narod kraj puta gleda i isčekiva Kapu, a neki čak one koji im stadoše upitaše
“Jesi l’ ti Kapo?”

Brzo ova priča i šala prođe Rogaticom, a šoferi kojima ovo bi smješno i duhovito nastaviše stoperima govoriti: -ETO KAPE!

Zele

Be the first to comment

Leave a Reply