www.rogaticani.com

Bila jednom jedna carsija
Sada je: April 12th, 2021, 11:29 pm.

Vremenska zona: UTC - 1:00




Započni novu temu Reply to topic  [ 343 posts ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: Februar 18th, 2012, 2:32 pm 
Avatar

Pridružen: Septembar 21st, 2008, 10:52 pm
Tekstovi: 10155
Lokacija: nije u rogatici
Kazu da Red Bul daje krila a rakija pogon na sve cetri. ;)


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: Februar 19th, 2012, 10:23 am 

Pridružen: Mart 31st, 2011, 2:10 pm
Tekstovi: 114
Jeste Zele, dokazano...


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: Februar 19th, 2012, 5:12 pm 

Pridružen: April 23rd, 2009, 1:01 am
Tekstovi: 367
Samo sam jednom napravila poparu, cicvaru nikad...nisam bila ljubitelj ni kad sam bila manja.
Cicvara mi bila premasna a popara nekako ljepljiva u ustima, radije bih umakala hljeb u rastopljen kajmak.

Proba moj muzek poparu i zalogaj mu stade u grlu...kaze sta je ovo???
Zali boze maslaca i kajmaka sto stavih preko hljeba...od tad pa dosad nikad vise.
Eh, ali zato tripice sto mu napravih prosle sedmice je sa gustom jeo.

Eto, ne uzdisemo svi za istim...puru imamo svaku nedjelju za dorucak u svim mogucim varijacijama.

Danas biber meso sa kukuruzom a za zasladiti nutma.

Slika

Pozdrav svima!


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: Februar 19th, 2012, 7:16 pm 
Avatar

Pridružen: Septembar 21st, 2008, 10:52 pm
Tekstovi: 10155
Lokacija: nije u rogatici
Ja danas mjeso keske a onda navalio. :up:


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: Februar 20th, 2012, 8:58 pm 

Pridružen: April 23rd, 2009, 1:01 am
Tekstovi: 367
Fino Zele, nisam odavno keske pravila.
Evo nutme uz ljesnike i cokoladu...

Slika

Danas za rucak zeljanica u kukuruznom brasnu a za zahladiti sutlija...

Slika

Pozdrav svima i do kuhanja!
Sledecih sedmica biti cu zauzeta pa se nadam da cete nastaviti sa zdravom, nemasnom i niskokaloricnom hranom:)


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: Februar 21st, 2012, 2:56 am 
Avatar

Pridružen: Septembar 21st, 2008, 10:52 pm
Tekstovi: 10155
Lokacija: nije u rogatici
Prvi put sam ovakvu zeljanicu pojeo u Kovanju kad Dadine nene.Poslije sam cesto molio moje da mi takvu naprave.Na tvoj ce ogres biti ako mi zena bude rondala jer si me podsjetila. :up:
Da ne zaboravim uz ovu pitu eksija bi legla ko nista.


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: Februar 22nd, 2012, 12:32 am 

Pridružen: April 23rd, 2009, 1:01 am
Tekstovi: 367
Mi smo zaljevali kiselim mlijekom...domacim:)


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: Mart 11th, 2012, 4:36 pm 
Avatar

Pridružen: Oktobar 30th, 2009, 1:26 pm
Tekstovi: 3067
Lokacija: Negdje u svijetu.
Slika


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: April 2nd, 2012, 8:48 am 
Avatar

Pridružen: Oktobar 30th, 2009, 1:26 pm
Tekstovi: 3067
Lokacija: Negdje u svijetu.
TUFAHIJE
Sastojci
5 jabuka (delises)

500 g vanilin secera
0,5 l vode 1 kesica vanilin secera
0,25 l skorupa ili slatkog kajmaka
150 g secera
100 g oraha
50 g badema
1 limunova kora
Slika



Nacin pripremanja
Pola litre vode, 500 g secera i kesicu vanilin secera sastaviti u posudu i kuhati. Jabukama iz sredine povaditi sjemenke i srce,zatim ih oguliti i staviti u posudu sa vodom i secerom i kuhati 10 minuta.
Zatim skinuti sa stednjaka, povaditi jabuke i ostaviti da se hlade do 30 minuta. Zatim jabuke puniti ranije pripremljenim filom od mljevenih oraha, badema, slatkog kajmaka i secera.

Masa se pripremi tako da se sastave mljeveni orasi, bademi i slatki kajmak i izmjesaju. Prilikom serviranja punjene jabuke ukrasiti ostatkom slatkog kajmaka i tresnjom ili dzemom. Serviraju se hladne.

Jabuke delises (zlatni) su jabuke koje se kuhanjem nece raspasti. Za tufahije se mogu uzeti i druge vrste jabuka, ali takve koje se prilikom kuhanja nece raspasti.


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: April 25th, 2012, 12:23 pm 
Avatar

Pridružen: Septembar 22nd, 2008, 10:23 am
Tekstovi: 13163
RUČAK

Attachment:
ručak.jpg
ručak.jpg [ 104.92 KiB | Pogledano 3995 puta. ]


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: April 25th, 2012, 1:34 pm 
Avatar

Pridružen: Septembar 21st, 2008, 10:52 pm
Tekstovi: 10155
Lokacija: nije u rogatici
Nemam primjedbu a samo da kazem da sam i pojeo pendzevis.Ne znam koliko mladih zna sta sam to jeo ali sretan sam sto ima dobar majstor za to i u ovoj daljini.


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: IZ ROGATICKE KUHINJE
TekstNapisano: Juli 31st, 2012, 9:52 am 
Avatar

Pridružen: Septembar 22nd, 2008, 10:23 am
Tekstovi: 13163
Kulinarsko umijeće Fadile Suljagić. Sirnica sa domaćim maslom i sirom
Attachment:
527538_449952178372088_1625419883_n.jpg
527538_449952178372088_1625419883_n.jpg [ 98.64 KiB | Pogledano 3932 puta. ]

Attachment:
555759_449952058372100_219951008_n.jpg
555759_449952058372100_219951008_n.jpg [ 160.3 KiB | Pogledano 3945 puta. ]


Nazad na vrh
 Profil  
 
Prikaži tekstove “stare”:  Poredaj  
Započni novu temu Reply to topic  [ 343 posts ]  Stranica Prethodna  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Sljedeća

Vremenska zona: UTC - 1:00


Trenutno su tu

Trenutno korisnika: Nema nikog, odmaraju se ljudi i 1 onaj sto cita, a nece da se registruje.


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Traži, traži pa ćeš naći:
Idi na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group