www.rogaticani.com

Bila jednom jedna carsija
Sada je: April 17th, 2021, 12:23 am.

Vremenska zona: UTC - 1:00
Započni novu temu Reply to topic  [ 12 posts ] 
Autor Poruka
 Naslov: NJEGOŠ I GENOCID NAD BOŠNJACIMA
TekstNapisano: Juli 8th, 2009, 11:10 am 
Avatar

Pridružen: Novembar 4th, 2008, 12:08 am
Tekstovi: 2730
NJEGOŠ I GENOCID NAD BOŠNJACIMA

Piše Mirsad SINANOVIĆ | 2009-07-05 09:54:32


Tokom nedavne agresije kod mnogih zarobljenih i ubijenih četnika, između drugih stvari, borci Bosanske armije pronađoše i džepna izdanja knjige „Gorski vijenac" Petra Petrovića Njegoša ili stihove ovog epa starim mašinama nevješto otkucane. Dominirali su stihovi „da se ne zna ni traga od nevjerna domaćeg vraga, od šiljka i turske džamije napravismo prokletu gomilu" ili „ko ne misli na Koran pljunuti neka bježi glavom bez obzira".

Turci, paski poumrite!

Kao novinar tokom rata listao sam ove „zarobljene" stihove i slušao objašnjenja naših, vojnih moralista o tome kako četnicima njihova uprava za moral daje „Gorski vijenac" kako bi „mirne savjesti, čistog i velikog morala išli da kolju muslimane"... Tek tada postao sam svjestan historijsko-političke upotrebe crnogorskog pjesnika Petra Petrovića Njegoša, čiji sam ja „Gorski vijenac", kao profesor književnosti, godinama mladalački ambiciozno i poletno približavao srenjoškolcima, kako je to od mene tražio program tadašnjeg Prosvjetno-pedagoškog zavoda, izgovarajući jednu petinu ovog epa i napamet. Dakle, ja sam prije dvadeset i pet godina ispred table učenicima, svijetla obraza, recitovao sve one stihove kojima Njegoš poziva na „čišćenje zemlje od nekrsti" i tako upoznavao mlade ljude srpske nacionalnosti sa onim šta im je činiti u budućnosti, kao što to danas rade prosvjetni radnici u Republici Srpskoj pa njihovi srednjoškolci dolaze na nogometna utakmice u Sarajevo sa transparentom „Nož, žica, Srebrenica". A dok sam ja recitovao „Gorski vijenac", SFRJ je pozivala svijet na mir, međunarodnu saradnju, nesvstanost, ističući svoju toleranciju prema svim narodima, time i muslimanima. A Njegoš svojim stihovima decenijama poziva Srbe da kolju muslimane kako bi svi Srbi živjeli u jednoj državi, a kasnije da žive samo Srbi u jednoj državi. Eto, i danas ih poziva, čim današnji srednjoškolci, koji se nisu ni rodili kada se dogodila Srebrenica, uzvikuju: „Nož, žica, Srebrenica!", kao što to hoće Njegoš. Dakle, sve nesrbe treba protjerati, ubiti, zaklati, zapaliti, raskomadati - traži veliki humanista, čim je književnik, Petar Petrović Njegoš, kojeg sam ja u moje vrijeme citirao na sav glas!

I još me jedan književnik zloupotrijebio u srednjoš školi! Šta mislite koji? Ivo Andrić!? Kako li sam sugestivno čitao onaj odlomak iz romana „Na drini ćuprija", diveći se jednostavnosti i prefinjenosti njegove rečenice, u kome cigani, prema naređenju Turaka, muče i nabijaju na kolac onog Srbina, nazvanog Radisav, koji govori: „Turci, Turci... na ćupriji paski skapljite, paski poumirite". Tada nisam ni znao da je Ivo Andrić ovaj roman napisao između 1941. i 1944. godine dok su četnici Draže Mihajlovića klali muslimane u Foči i Snadžaku s ciljem da opravda ove pokolje i stvori alibi za zločine.

Raja za repove

Tek tokom agresije na BiH počeh slagati kockice u svojoj glavi. Pa, ja sam kao ambiciozni „njegoševac" veoma bio zloupotrebljen od sistema u kojem sam živio, a oni koje sam napajao „Gorskim vijencem" mogli su mi doći nedavno glave, baš onako kako sam ih ja nadahnjivao. A kockice su se same slagale. „Načertanije" iz 1844.godine, „Homogena Srbija iz 1941. godine i „Memorandum" srpskih akademika iz 1986. godine su četnički nacionalni programi, ali i programi srpske dnevne politike do današnjih dana i u budućnosti koja u ime srpskog „hegemonizma" usmjerava sinove „nebeskog naroda" protiv nesrpskih susjeda, kako bi samo Srbi živjeli u Velikoj Srbiji. Naprosto, ova tri dokumenta su programi za genocid nad susjedima koji važe sve dok svi Srbi i samo oni ne budu živjeli u Velikoj Srbiji. Mislim da je otuda opiranje Tadića i Dodika ulasku BiH u Evropsku uniju, jer bi to tada bilo teže izvodljivo i bila bi to tačka na realizaciju drugog dijela „Memoranduma", čiji je glavni autor (opet) književnik Dobrica Ćosić, u kojem se predviđa podjela BiH, kako bi bosanski muslimani ostali usamljeni i opkoljeni na jednoj četvrtini teritorije svoje države kao najbrojniji narod. A Njegoš i Andrić?! Oni su uradili mnoge već poslove od akademika Dobrice Ćosića, to su te kockice. Godine 1844. izašlo je „Načertanije", a samo dvije-tri godine nakon njega izašao je „Gorski vijenac" Petra Petrovića Njegoša i drugi ep „Smrt Smail-age Čengića" Ivana Mažuranića. Oba književna djela imala su zadatak da „Načertanije" dovedu u operativnu funkciju, da mobiliziraju narodne mase, kako bi se protjerali Turci sa ovog dijela Balkana. Zato Njegoš traži da se očisti zemlja od „nekrsti", a Mažuranić prikazuje Smail-agu kao nekoga ko vuče raju za repove, a to nije historijski Smail-aga. Još dok sam studirao prof. Muhsin Rizvić mi je pokazao historijske dokumente iz kojih se vidi da je Smail-aga bio pošten i plemenit aga, ali za potrebe srpske politike trebalo je „izgraditi" Smail-agu kao haračliju i u tome se uspjelo. Mnogi historičari književnosti se slažu u tome da je neke dijelove Mažuranićeva epa napisao Petar Petrović Njegoš, što je razumljivo, ako se znaju ciljevi „Načertanija".

Odža riče na ravnom Cetinju

U stihu 4. Njegoš Turke poredi sa životinjama koje se kote, a ne rađaju, a u stihu 685. islam naziva đavolom, a u bivšoj Jugoslaviji niko nije ni pomislio da izbriše ove stihove. U 701. stihu islam naziva krvničkom vjerom, a u februaru 1943. godine četnici su u Sandžaku zaklali 601. dijete. U stihu 858. Njegoš poziva na rušenje džamija i munara i četnici su ga poslušali, godine 1943. nisu ostavili ni jednu džamiju na teritoriji zapadnog Sandžaka. U stihu 1143. pominje „svečanu kobilu", a misli na poslanika Muhammeda, a.s., a u 1778. stihu Turke naziva „pasjim narodom", a onda uzvikuje „...i sve turske kule i džamije, da naš Pazar ne smrdi nekršću..." U stihovima 2723 do 2784., Njegoš govori: „sad ti nema u našu nahiju obilježja od turskog uha do trupine, ali razvaline". I nakon svega, Njegošem se kunu komunisti, nacionalisti, pravoslavlje, ali najviše četnici prije svakog klanja i pohoda na muslimanska sela, govoreći: Njegoš prije, Njegoš poslije!

A, evo kako Andrić u romanu „Na drini Ćuprija" opisuje nabijanje na kolac Radisava, ali je prešutio da je kompletan taj dio prepisao od jednog francuskog putopisca u kome nema ni Srba ni bosanskih muslimana. I što je najgore, riječ je o autentičnom prijepisu, a da to nikome u bivšoj Jugoslaviji nije zasmetalo.

Eto, šta ste vi nama radili?!

Kada sam ova dio čitao na času učenicima, čim je zvonilo jedan od učenika srpske nacionalnosti rekao je drugome, muslimanu, doslovno: Eto, šta ste vi nama radili?! Naravno, ni jedan niti drugi, a tada ni njihov profesor, nisu znali da je to prepisani tekst francuskog putopisca i da je zadatak ovog prepisanog dijela da u operativnu funkciju dovede program „Homogena Srbija" iz 1941. godine u čemu se upotpunosti uspjelo, ako se navedu samo zaklani muslimani na fočanskom mostu tokom 1942. godine, da to nije pojmljivo... Ali da vidimo kako je to Andrić prepisao: „Merdžan je video kako se pri vrhu desne plećke mišići zatežu i koža odiže. On priđe i proseče to mesto u nakrst. Bleda krv poteče, sve jače. Još dva-tri udarca, laka i oprezna i na prosečenom mjestu stade da izbija gvožđem pakovani šiljak koca.. Udario je još nekoliko puta, dok vrh nije došao do u visinu uha. Čovjek je bio nabijen na kao jagnje na ražnju, samo što mu vrh nije izlazio kroz usta nego na leđa i što nije ozledio ni utrobu ni srce ni pluća. Dvojica cigana okrenuše ukrućeno telo na leđa i stadoše da mu vežu noge pri dnu uz kolac..." Odmah nakon drugog svjetskog rata svi su čitali ovaj prepisani dio o nabijanju Radisava na kolac, a niko se nije smio sjećati osam hiljada zaklanih muslimana na fočanskom mostu tokom prve dvije ratne godine. A, evo šta piše Draža Mihajlović o klanjima muslimana, a poziva se na prošlost, sadašnjost i budućnost kojim je obuhvatio ona tri ključna programa do današnjih dana: „Možda tebi i tvojim borcima izgledaju ovi ciljevi veliki i neostvarivi. Setite se velike borbe za oslobođenje pod vodstvom velikog Karađorđa, Srbija je bila puna Turaka (muslimana). U Beogradu i ostalim srpskim varošima stršile su muslimanske munare, a pored džamija su Turci vršili svoja smrdljiva pranja, kao sada u srpskoj Bosni i Hercegovini. Na stotine hiljada muslimana bilo je tada preplavilo našu otadžbinu. A prođite danas kroz Srbiju. Nećete naći niti jednog Turčina, nećete naći ni njihova groba, ni jednog šiljka, jer svesni srpski narod još davno je zbrisao sa lica zemlje žive vekovne neprijatelje srpskog naroda... To je najbolji dokaz i najbolje jamstvo da ćemo uspeti i u ovoj današnjoj svetskoj borbi i da ćemo istrebiti sve Turke iz ovih krajeva. Nijedan musliman neće među nama ostati." Na ovo pismo se danas nadovezaše zločinci Radovan Karadžić o Ratko Mladić, a nastavlja Milorad Dodik, tražeći nedavno i izun od Solane.

Tako se neslavno završi moje „njegošovanje" i „andrićovanje" uvjerivši se da su srpskim stratezima za genocid najvažniji - pisci. Valja im s vremena na vrijeme probuditi „nebeski narod za svete ciljeve". Ranije Petar Petrović Njegoš i Ivo Andrić, a danas Dobrica Ćosić. On im je i strateg i književnik.


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: CRNA GORA DOBILA JOŠ DVA SLOVA - Pravopis sa 32 slova
TekstNapisano: Juli 10th, 2009, 3:58 pm 
Avatar

Pridružen: Novembar 4th, 2008, 12:08 am
Tekstovi: 2730
CRNA GORA DOBILA JOŠ DVA SLOVA

Crna Gora "dobila" ś i ź: Promovisan pravopis sa 32 slova!
10. 07. 2009. • 18:42 S. B.


24SI - Novi crnogorski pravopis, koji je danas predstavljen, imaće 32 slova i zasnivaće se na principu "piši kao što zboriš,
a čitaj kako je napisano".

Pravopis, koji je potpisao ministar prosvjete i nauke Crne Gore Sreten Škuletić, uradila je tročlana ekspertska grupa, koju
su činili profesori Milenko Perović, Ljudmila Vasiljeva i Josip Silić.

Navodi se da je usvajanjem pravopisa sa 32 slova konačno pobijedila naučna istina o crnogorskom jeziku, koju je institut
"Vojislav P. Nikčević" zastupao od osnivanja.

Ocjenjuje se da činjenica da je taj pravopis usvojen sa kašnjenjem dužim od jednoga vijeka govori o otporu pojedinaca i
institucija da crnogorski jezik bude primjereno normiran i zauzme mjesto koje mu pripada na listi svjetskih jezika.

Navodi se da je zahvaljujući poštovanju naučne istine i lingvističkome znanju članova ekspertske komisije, profesora Josipa
Silića i Ljudmile Vasiljeve, koji su članovi Instituta, i predjedniku te komisije profesoru Milenku Peroviću, pobijedio stav da
crnogorska standardnojezička norma mora obuhvatiti sve produkte jekavskoga jotovanja.

"Odnosno foneme i grafeme đ, ć, ś i ź, i pored suprotnih nenaučnih zalaganja pojedinih članova Vijeća za standardizaciju
crnogorskoga jezika. Time su odbačene i sve malverzacije o navodnoj arhaizaciji jezika crnogorskog", kaže se u saopštenju Instituta.

Gramatika i školski pravopis još nisu urađeni.

(24sata.info)


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: CRNA GORA DOBILA JOŠ DVA SLOVA - Pravopis sa 32 slova
TekstNapisano: Juli 11th, 2009, 8:59 pm 
Avatar

Pridružen: Septembar 21st, 2008, 10:52 pm
Tekstovi: 10155
Lokacija: nije u rogatici
Fala Bogu pa ja necu uciti.Ni one mehke i tvrde nikada u zivotu nisam sazvako jos sad i i ova dva.
Tesko balavurdiji dzetickoj. ;)


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: NJEGOŠ I GENOCID NAD BOŠNJACIMA
TekstNapisano: Juli 11th, 2009, 9:32 pm 
Avatar

Pridružen: Septembar 21st, 2008, 10:52 pm
Tekstovi: 10155
Lokacija: nije u rogatici
A ja sam zbog te vojice jedinice redo.Nikd nijednog iz inata nisam procito i ovo ti je ziva istina moj Hamdo.Pocinjao jesam ali nikad dovrsio.Nije zbog toga sto se moj narod prikazuje kao krvnik jer nikada se u zivotu nisam poistovjecavao sa Turcima nit sam ikada tako osjecao.Nije ni zbog toga sto pozivaju na osvetu vec jednostvno zbog lazi.Laz je jedini razlog sto oba ostase neprocitani jer sam takou to vrijeme osijecao citajuci.Za djeciju pamet nijhovo pisanje je bilo neprihvatljivo kao moguce i istinito.Radije sam Agatu Kristi bistrio nego li njih.
Osim njih ni Copica iz istog razloga nisam volio mada humora i sejtanluka ima.
Sjecam se da su mi se smijali sto citam Gricku vjesticu od Zagorke a kad mi ko srednjoskolcu jednog lejta pokraj Rakitnice vidzose knjigu Perl Bak i da njena djela citam citav mjesec su me zezali.Kasnije sam krio od ociju ono sto citam da bih osto u fazonu i da se slika,koju o meni imaju oni sto me znaju nebi mjenjala.
Svasta se u rukama nalazilo ali vjeruj ova dvojica nikad pa ni u toku rata kada plaho nisam izabirao.


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: CRNA GORA DOBILA JOŠ DVA SLOVA - Pravopis sa 32 slova
TekstNapisano: Juli 12th, 2009, 5:25 pm 
Avatar

Pridružen: Novembar 4th, 2008, 12:08 am
Tekstovi: 2730
Dodatak..

Abeceda crnogorskog jezika s 32 slova

Crna Gora uvodi novi pravopis koji će imati 32 slova. Temeljit će se na načelo "piši kao što govoriš", a uvode se
nova slova - "meko š" i "meko ž".
Đekna još nije naučila stari pravopis, a ka' će novi ne znamo

Đekna još nije naučila stari pravopis, a ka' će novi ne znamo
Novi crnogorski pravopis imat će 32 slova i temeljit će se na načelu "piši kao što govoriš, a čitaj kako je napisano",
rekao je crnogorski ministar obrazovanja i znanosti Sreten Škuletić prigodom predstavljanja novog pravopisa.

Škuletić je novinarima u petak rekao da su uvedena dva nova slova "meko š" i "meko ž", dodavši kako su "prihvaćene
sve inačice, i đ i dj, i đevojka i djevojka, i ćerati i tjerati, i śekira i sjekira".

"Model za crnogorsku standardno-jezičku normu je zajednički i opći jezički sloj koji pripada svim autohtonim crnogorskim
građanima ... ijekavica je normativna, u skladu sa crnogorskom tradicijom i suvremenom upotrebom", navodi Škuletić.

On ističe da se pravopisom crnogorskog jezika neće provoditi jezička arhaizacija, niti će se njime normirati lokalizmi,
dijalektizmi i provincijalizmi, te da u svemu ostalom neće se odstupati od "pravopisa srpskohrvatskog književnog jezika",
koji je do sada bio u upotrebi u Crnoj Gori.

(H)


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: CRNA GORA DOBILA JOŠ DVA SLOVA - Pravopis sa 32 slova
TekstNapisano: Juli 12th, 2009, 5:29 pm 
Avatar

Pridružen: Novembar 4th, 2008, 12:08 am
Tekstovi: 2730
Što se tiče "lutanja", u školama Crne Gore, počelo se sa "crnogorskim", pa "srpskim", bilo je prijedloga i za "bosanski", pa
se "zbog šarolikosti" odustalo i sve jednostavno, do daljega, nazvalo "maternjim jezikom".


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: NJEGOŠ I GENOCID NAD BOŠNJACIMA
TekstNapisano: Juli 20th, 2009, 10:26 pm 
Avatar

Pridružen: Novembar 4th, 2008, 12:08 am
Tekstovi: 2730
CRNOGORSKA RIJEČ O NJEGOŠU

Iz teksta sjajnog naučnika Branka Pavićevića, koji je do ovih podataka došao decenijama istažujući ruske i druge arhive, vidimo da je Njegoš htio da pobjegne sa svojom i još 10-tak porodica iz Crne Gore ne, hajući mnogo za nju! Rusi su ga sa zaprepašćenjem odbili! (1837. godine)

Kazete da ste crnogorci,al srpskog porijekla?!A dje to procitaste nesrece jedne da su crnogorci srpskog porijekla?Nemanjici,jesu pokusali posrbiti nas,al nikad ime crnogorsko istrijebit nijesu mogli za vijek vijekova!Vi posrbice vjerovatno imate porijeklo i od majmuna,ako toliko bas zapinjete vracat tocak istorije unazad...
CRNOGORAC DO SMRTI!

Komentar poslao/la: Gost 10.11.2008

E jadni li ste vi koji se zovete srbima,a neki od vas nikad srbije nit vidjeli nit u njoj rodjeni.Sve vam je milije sto se tudjim zove,jadno je vjerujte srpstvo kad ga vi po crnoj gori branite...Jadni ste,ovdje su vam rodjeni pradjedovi i svi korijeni,a svojate i velicate ne Srpstvo,vec Srbiju,koja se odrice od vas i ne podrzava vas ni u cemu,vec im samo za podsmijeh i sprdnju po zemlji srbiji sluzite,izrodi i izgubljene duse.Nek je vjecna CRNA GORA!!!

Komentar poslao/la: Gost 10.11.2008

Pod SRBSTVOM Njegoš nije razumijevao naciju već pravoslavlje tj. srpsku vjeru. Kada se u njekim ranijim dokumentima izjašnjava kao SRBIN, on to ne mišljaše da je to po narodnosti- naciji, već da je PRAVOSLAVAC tj. PRAVOSLAVNE-"SRPSKE" VJERE.

On je uvijek isticao da je CRNOGORSKI VLADIKA i pripadnik CRNOGORSKOG NARODA, pa tako i na njegovoj samrti. Tako 3 primjerka testamenta ostavlja u Beču, Petrogradu i Dubrovniku, A NE U BEOGRADU ILI NEDAJ BOŽE U "PEĆKOJ PATRIJARŠIJI".

Sve je dakle jasno, osim "posrbicama- bjelašima, četnicima i ostaloj velikosrpskoj bagri". Al' šta ćemo se zamarat tuđim problemima, i nedoumicama.

Komentar poslao/la: Gost 07.05.2007


(Izvor: Internet)


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: NJEGOŠ I GENOCID NAD BOŠNJACIMA
TekstNapisano: Juli 20th, 2009, 10:28 pm 
Avatar

Pridružen: Novembar 4th, 2008, 12:08 am
Tekstovi: 2730
ŠTO SE TIČE SRPSTVA..

Srbi su vjerski termin i pojam!

Za Marka Miljanova pojam Srbin - ustvari vjerski pojam!
Marko je vrlo jasan ovđe.

U istoj ravni stavlja pojam Srbin sa vjerskim pojmovima Latinin (katolik) i Turčin (musliman).

ZNAČI, ZA NJEGA JE POJAM SRBIN - VJERSKI POJAM!!!
KAKO ZOVE LATINE i TURKE TAKO NAZIVA I SRBE!

V J E R S K I T E R M I N!

NARODNOSTI TURSKE I LATINSKE U KUČIMA NE POSTOJI!
ZNAČI, NE POSTOJI NI NARODNOST SRBI!(Izvor: Internet)


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: NJEGOŠ I GENOCID NAD BOŠNJACIMA
TekstNapisano: Juli 20th, 2009, 10:29 pm 
Avatar

Pridružen: Novembar 4th, 2008, 12:08 am
Tekstovi: 2730
ŠTO SE TIČE ODRICANJA NJEGOŠA I NJEGOVIH DJELA..SRPSTVA..

Daleko bilo da se odricemo Njegosa. Ka pjesnika i ovjekovjecitelja jezika nasega crnogorskoga. Ka pop ne bijase bas uzorit, no to i nije nesto novo, popovska posla. Ali, ka politicar malo je zastranio. Cak i kroz neke pjesme je gura politiku. Srbi svi i svuda. Istina, ima je veliku ideju, ali s pogresnijeh pozicija jer je pod uticajem VuSteKa pomislio da su svi stokavci Srbi. Da je pozivio koju godinu vise posta bi gorljivi Jugoslaven. Danas bi sigurno bio (na uzas srbskoga uva) odusevljeni Europljanin. Jer, on je u dusi bio kosmopolit, covjek iznad svojega vremena, a cini se vise okrenut filosofiji i knjizevnosti no drzavnijem poslovima. Stice se utisak da bi rado bio ustupio svoju stolicu bilo kome ko bi donio dobra narodu crnogorskome. Ali bio je suvise okrenut duhovnijem sferama da bi uocio prizemnost, koristoljublje i zlu namjeru "srbske brace".

Komentar poslao/la: Gost 26.04.2008

A što brate govna talijanska ako nećemo da smo srbi a ti odma misliš da smo italijani pa zar nema ništa ljepše od nezavisnosti nećemo mi da smo ni talijanska ni srpska govna.crna gora zanavijek bila slobodna nezavisna.moj ti je savjet ne slušaj političare ni pjesnike.drži se istorijskih činjenica a ne subjektivnih mišljenja garašanina izbriši i memorandum sanu takođe. ako želiš iskreno istinu i ako nemaš zadnje namjere naći ćeš je.

Komentar poslao/la: Gost 09.02.2008


(Izvor: Internet)


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: NJEGOŠ I GENOCID NAD BOŠNJACIMA
TekstNapisano: Juli 20th, 2009, 10:31 pm 
Avatar

Pridružen: Novembar 4th, 2008, 12:08 am
Tekstovi: 2730
JOŠ KOJA..

Petar II Petrović Njegoš o krvnicima Crne Gore, i o vječnosti Crne Gore!
Riječi koje je kao mladić uputio Simi Milutinoviću Sarajliji

Njegoš: "Nemanjići su naši dušmani"!

„No kršna i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje, ni za Murate, ni za Bonaparte ; svi oni biše, pa i preminuše, i mač svoj o Crnogorce đekoji opitaše, pa nestaše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda u svojoj volji i slobodi..“ (Njegoš – S. MIlutinoviću)

E, taj Simo je Njegosu doveden za ucitelja i onda nije zacudo da je mladi Njegos bio Crnogorac, a poslije poceo srbovat, potaknut i prijateljevanjem s VuSteKom. Njegos je u ta doba mislio da smo svi mi Slaveni izmedju Bugarske i Slovenije jedan narod - Srbi. Tu glupost je moga naucit samo od VuSteKa i njegovijeh sljedbenika. A, VuSteK je zapravo sceo da svi budemo Drobnjaci koji bi se zvali Srbi. Ne znam sto se Srbi ne primise na Drobnjake.. ali bogme osladi im srbovanje... dok im se o glavu ne obi. Ima jos onijeh budala te bi rado uzeli tudje.. no, sad im i ono njihovo izmice ispod noga.

Komentar poslao/la: Gost 27.04.2008


(Izvor: Internet)


Last edited by camo on Juli 20th, 2009, 10:33 pm, edited 1 time in total.

Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: NJEGOŠ I GENOCID NAD BOŠNJACIMA
TekstNapisano: Juli 20th, 2009, 10:32 pm 
Avatar

Pridružen: Novembar 4th, 2008, 12:08 am
Tekstovi: 2730
GDJE JE PROBLEM, IZMEĐ’ SRBIJE I IZMEĐ CRNE GORE, BEZ NAS!!!

"Весели се, праху Немањића,
Немањића и Гребљановића,
јер ће ваше круне засијати
како јарко сунце на истоку,
знамена се ваша развијати
над велике ваше развалине,
потећи ће крваве ријеке
од нечисте крви агарјанске,
опрат Србу љагу са образа.
Отвор'те се, витешке гробнице,
сама славо, само прибјежиште
по Косову српскијех јунаках,
ево зоре на ваше брегове
да нам општу обасја светињу
и аманет наше народности.
Сад пропојте, Високи Дечани
и лијепа ларво Студенице,
свети спомен из вјечне читуле
за слободу падшим јунацима.
Здружите се, громи и потреси,
земљи српској друго лице дајте,
е нечистом ногом окаљата."

Лажни цар Шћепан мали

Јесте, мрзео је Немању а ође славопоји Немањићима! Мучите јадници!
Демантујте ви ово ГОВНА ТАЛИЈАНСКА!

Komentar poslao/la: Gost 17.11.2007

Da, Njegoš je Gorski vijenac posvetio Karađorđu, tačnije "prahu Oca Srbije".
Ali, evo ima novih pametnjakovića za nove manipulacije i prevare.
Bolje bi bilo da malo više čitaju Njegoša i da pokušaju da razumeju.
Komentar poslao/la: Gost 24.04.2007


Mladi Njegos je jasno mrzio Nemanjice.
Komentar poslao/la: Gost 15.03.2007

Pismo kralja Nikole (Nej kod Pariza, 24. XII 1918/6. I 1919.)


"Kad je neprijatelj slomljen silnim udarcima udruženih saveznika, napuštio našu milu Crnu Goru, okupirala ju je, u ime vlade Srbije, njena vojska. Ona je ušla ne s grančicom mira i bratske ljubavi nego s namjerom da sruši najveće dobro svakog naroda i države - suverenitet njen, i uništi njeno državno biće, koje je tekovina vjekovnih napora i krvavih borba Crnogoraca. Da bi se pred svijetom, kao Pilat, mogla od ovoga bogomrskog i u istoriji nezapamćenog zločina pravdati i preturati ga na narod crnogorski ona je falsifikovala volju narodnu. Skupila je takozvanu Veliku narodnu skupštinu i na jedan nasilnički način, čije odluke nemaju nikakve važnosti, jer Velika narodna skupština i ne postoji kao ustanova po našem Ustavu, akamoli da je nadležna da rješava o sudbini Crne Gore! Pa i ovakav zločin izvršen je prepadom, kukavički lišavajući od učešća u rješavanju o sudbini zemlje nekolike hiljade mučenika i heroja, koji se još ne bijahu vratili iz ropstva.

Zašto sve ovo? Zato što žele stvoriti od Crne Gore jedan ili dva okruga srbijanska, kojima će oni gospodariti, a ne ravnopravnog brata. Zato što znaju da je želja svakog Crnogorca da stupi u jedinstvo jugoslovensko na ravnoj nozi sa Srbijom, a nikako drukče, i što bi da im se dala sloboda odluke, izglasali ovakvo ujedinjenje, a ne koje ponižava čast i dostojanstvo Crne Gore."Komentar poslao/la: cicika


(Izvor: Internet)


Nazad na vrh
 Profil  
 
 Naslov: Re: NJEGOŠ I GENOCID NAD BOŠNJACIMA
TekstNapisano: Juli 20th, 2009, 10:34 pm 
Avatar

Pridružen: Novembar 4th, 2008, 12:08 am
Tekstovi: 2730
Pismo kralja Nikole (Nej kod Pariza, 24. XII 1918/6. I 1919.)


"Kad je neprijatelj slomljen silnim udarcima udruženih saveznika, napuštio našu milu Crnu Goru, okupirala ju je,
u ime vlade Srbije, njena vojska. Ona je ušla ne s grančicom mira i bratske ljubavi nego s namjerom da sruši
najveće dobro svakog naroda i države - suverenitet njen, i uništi njeno državno biće, koje je tekovina vjekovnih
napora i krvavih borba Crnogoraca. Da bi se pred svijetom, kao Pilat, mogla od ovoga bogomrskog i u istoriji
nezapamćenog zločina pravdati i preturati ga na narod crnogorski ona je falsifikovala volju narodnu. Skupila je
takozvanu Veliku narodnu skupštinu i na jedan nasilnički način, čije odluke nemaju nikakve važnosti, jer Velika
narodna skupština i ne postoji kao ustanova po našem Ustavu, akamoli da je nadležna da rješava o sudbini
Crne Gore! Pa i ovakav zločin izvršen je prepadom, kukavički lišavajući od učešća u rješavanju o sudbini zemlje
nekolike hiljade mučenika i heroja, koji se još ne bijahu vratili iz ropstva.

Zašto sve ovo? Zato što žele stvoriti od Crne Gore jedan ili dva okruga srbijanska, kojima će oni gospodariti, a
ne ravnopravnog brata. Zato što znaju da je želja svakog Crnogorca da stupi u jedinstvo jugoslovensko na
ravnoj nozi sa Srbijom, a nikako drukče, i što bi da im se dala sloboda odluke, izglasali ovakvo ujedinjenje, a ne
koje ponižava čast i dostojanstvo Crne Gore."Komentar poslao/la: cicika


(Izvor: Internet)


Nazad na vrh
 Profil  
 
Prikaži tekstove “stare”:  Poredaj  
Započni novu temu Reply to topic  [ 12 posts ] 

Vremenska zona: UTC - 1:00


Trenutno su tu

Trenutno korisnika: Nema nikog, odmaraju se ljudi i 1 onaj sto cita, a nece da se registruje.


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Traži, traži pa ćeš naći:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group