ZELE je napisao:
Mozda ovo moze i u vjerovali ili ne ali evo ovdje.
U izjavi datoj za Avaz rogaticki efendija veli da je Danko Neric smirio tenzije i pristo da plati nastalu stetu.
E ako ce on placati ja bih radije da ga zatvore.Pitam se koliko jos ce ponizenja dozivjeti nasi Bosnjaci iz Rogatice.
Htio bih jos napisati ali ove lijepe dane ne zelim kvariti svojim prijateljima mada je i ova vjest vac pokvarila.
Mozda iduci put cujemo i Kusicevo ime kao donatora nasoj IZ.
Nikakvo iznenadjenje, sasvim ocekivana stvar.
Svakom hajvancetu je jasno zasto je Neric ponudo novac da plati nastalu stetu, ali je pomalo nejasno isticanje te ponude u medijima od strane MIZ Rogatica. Je li u pitanju samo strah, pa kao prozivod toga dolazi ulizivacko ponasanje? A ko zna, mozda ce Neric da pripremi i iftar, sve je moguce. Bas me zanima da li bi bilo i pomenuto da je neko od nas obicnih smrtnika uopste ponudio pomoc?
Ovo je vec drugi put da se javno istice pomoc ili ponuda pomoci od strane ratnih zlocinaca. Mozda je prvi put bilo slucajno, ali sada to definitivno nije. I kao sto Zele rece, mogao bih napisati jos mnogo toga, ali nesto mi se ne da. Ramazan je, a i kakva korist od pisanja, kad ce iz MIZ Rogatica reci da su "cisti pred Bogom". Nije mi samo jasno kako to znaju