Dragomir Miso Jankovic je ,vjerovatno,covjek sa najvise nadimaka u bivsoj Rogatici,pa da ih spomenem:Belegija,Njonjo,Kabahija,Teterina,Zvizdic,Romina,Crepaja,Combolu,Djilera...nekih se rijesio,uglavnom,sto su se razisli oni koji su mu nadimak "natakarili",sto je svoje nadimke nosio sa zajebancijom koja mu je svojstvena,a nekih se nije rijesio,npr.Belegija.A dao mu ga je rahm.Ahmo Kukavica jedne prilike na ekskurziji.Naime plovili su oni ladjom negdje po jadranu,a jedan Dalmatinac priupita Misu:Bogati,lipi moj,koliko je uri?" - vidjevsi na Misinoj ruci ogromni "Darvil" koji mu je otac Ljubo kupio kad mu je obecao da ce se popraviti u skoli.Miso zinuo,ne razumije sta ga ovaj pita pa veli:"Cega,ba,kol`ko je?"."Kako si tako glup,uri,sati,koliko je.Kako ne znas sta je ura,glupi Bosanac." "A kad si ti tako pametan reci ti meni znas li ti sta je to sinija,djevdjir,belegija...ha?".Cuo to razrednik Ahmo koji se ,bas, trudio da Misi pronadje pravi nadimak,ali mu to nikako nije uspijevalo,ali kad cu Dalmatinca,grohotom se nasmija,i tako,evo,pedest godina. A nije samo Miso bio i ostao Belegija.Bio je jos jedan momak s Mejdana,malo stariji od Mise,koga smo mi zvali Belegija,ali sto,to nikada nisam saznao. Inace,Ahmed je (necu reci Hadzija) "ubo" pravu temu.Mi smo nabrajali nadimke znanih i neznanih ljudi po rogatickim mahalama ali su izostale price o tome kako su ih stekli i kako su se s njima borili.
|