SARAJEVO - RADON PLAZA, JULI 2011
Sledećih nekoliko dana pratite kako je bilo na ovogodišnjem druženju Rogatičana
Prije svega moram da vam kažem da je na sijelu bilo 100 naših sugrađena. Je li dovoljno, jeste, je li moglo više i to jeste.
Ali bilo je fenomenalno, raspjevano i razigrano.
Za muziku je plačeno ukupno 900 KM. Bez ikakve nadoknade nastpali su: Avdičević Mustafa-Avdaga, Nedim i Galib Lihić, kao i dvojica gitarista grupe Muštuluk, Emir i Kemal Lihić (svi iz Rogatice i to je i normalno). Plačeni su Mustafa Zec, Abid Sakalaš, dvojica muzičara iz Breze i pjevač i gitarista grupe Muštuluk, Adi I goran. Štampanje karata, plakata, pravljenje džambo panoa rogatičke čeršije, ugovaranje, telefonski pozivi i mnogobrojni kontakti. Sve su to poslovi koje sam ja uradio volonterski, bez nadoknade, ne zbog toga što je to neko od mene tražio, već zbog toga što mi je najveće nagrada vidjeti ovoliki broj Rogatičana na jednom mjestu. A to se ne može nikakvim parama platiti. Da ponovo ne bi neko ovo moje pisanje prokomentarisao kao samohvalisanje (što se često komentarisalo) ovo sam napisao da se vidi koliki je ovo posao i kolika organizacija bila i nikakve druge namjere nema u ovom pisanju. Ali već sledeće godine u organizaciji će nam se pridružiti i A. Ajanović, kćerka dr. Suada Ajanovića pa će to ubuduće mnogo lakše da ide.
Mogu da vam već sada najavim da će sledeće druženje ponovo da bude prvi petak u julu 2012 godine, pa planirajte dolazak. Ovaj put smo dobili salu džaba i cijene nivelisane za -15%. A sad pogledajte slike.
Attachment:
01.JPG [ 134.39 KiB | Pogledano 8869 puta. ]
Attachment:
07.JPG [ 143.2 KiB | Pogledano 8868 puta. ]
Attachment:
02.JPG [ 138.13 KiB | Pogledano 8847 puta. ]