Pismo stvarnom Predsjedniku. Prije nego sto prihvatim ovu virtuelnu duznost iako imam podrsku dva-ili tri stalna dopisnika, ja zelim da se, prije inauguracije, obratim stvarnom predjedniku, gosp. Radomiru Jovicicu.
Postovani gradonacelnice, Znam pouzdano da citate ove stranice, sto i jeste znak razuma, osluskujete bilo naroda u "rasejanju, pa stoga, koristim se rijetkom, i jeftinom, prilikom da vam uputim nekoliko rijeci. Zdusno sam podrzao vasu kandidaturu, a kasnije i vas zasluzni izbor na funkciju gradonacelnika Rogatice. Iako nas, tamo, Bosnjaka nema bas mnogo, nadao sam se da ce Vas izbor doprinijeti da se taj minorni broj neznatno poveca, pa ako nista drugo i da onaj mali Bosnjak bude vise sretan sto je Bosnjak, nego sto je "Srb". I evo vec vise od pola godine, nema bas pozitivnih vijesti, osim sto ste, ispravno, skresali budzet raznim lezihljebovicima, i sto ste Vas i moj TPR prodali za mizernih 2-3 miliona maraka. Znate, gradonaclenice, da Vas je TPR odabrao kao izuzetnog srednjoskolca i dao vam stipendiju za studij elektrotehnike, znate da ste srdacno docekani, primljeni i prihvaceni i ne mogu da se nacudim da niste znali bolje rjesenje za TPR. Samo da ste analiziralii sta su ljudi prije R.R. (koji Vam je danas pomocnik za privredu) radili, a znali su: kadrovi plus propaganda i eto uspjeha. Prije TPR-a R.R. je sahranio mnoge firme po Rogatici jednostavno zato sto on to ne zna, sto je demagog tipa Vaseg politickog protivnika M.S. U Vasem "stabu" ima i osvjedocenih ultradesnicara, ratnih huskaca i ratnih isljednika, pa ako je to cijena za "mir u kuci" onda neka Vam je Bog na pomoci. Ali to nije razlog sto Vam pisem. Razlog je sto ne pokazujete ni trunke interesa za groblja "drugih"(Bosnjaka) i drugacijih (komunista i ateista) sto je civilizacijski odron bez premca, jer groblja, slozicete se, jesu dio kulturnog identiteta grada kojim gradonacelnikujete. Zamislite da su Vasi prethodnici unistili i zapustili zidovsko groblje, nekrople stecaka, rimski lapidarij, malo katolicko groblje pod Hridom...na sta bi Vas (a nekad i moj grad) licio - na rupu u kojoj je i djavo i sejtan rekao alajhimanet i zbogom. I sto u Vasem i mom gradu nema bronzanih likova Rasima i Ragiba Dzinde, dragi gradonacelnice, vi ste iz istog sinjela, antifasistickog, sto je rijetka cast i sire od Vase RS. Nadam se da ste razumjeli, a ne bih da Vam remetim stranacki mir. I pozdravite mi druga G.M., on bar zna o finansijama, a zna i nesto drugo. Pozdravite i strica, koji i dan danas bodri "svog" "Zelju" jer je ostao zarobljen multikulturalnoscu kao civilizacijskim maksimumom, pa je i navijati za "Zelju" mali, ali upamcen doprinos nasoj drzavi Bosni i Hercegovini. Zelim Vam sve najbolje u Vasem radu, Vama i Vasoj porodici. Sele (tako me, bar, svi znaju)
|