Ne mogu a da ne dam komentar na clanak o TPR-u.O onim sa kojim smo zivjeli dugo godina necu jer vecinom ih svi znate ali hocu samo da kazem(i pokazem)koliko se nepravedno radilo.Medzu nonim koji su dobili priznanja je i ima Milenka Cosovica.Nije iz Rogatice pa ga mnogi i ne znaju.Stigao je u Rogaticu i TPR samo par godina prije nego sto mu dodjelise priznanje.Dosao je s Pala (ratna prestonica)ni manje ni vise nego kao kadar.Postavljen je za sefa sluzbe ONOiDSZ i eto pored tolikih rogaticana strucnih,obrazovanih i sposobnih za ovu poziciju nama je bass Pala neko trebao.Znam da je bio sposoban za pijanstvo i ako su to kvalifikacije da bi neko bio kadar onda ih je imao.Vjerovatno je i sam potpisnik teksta,obzirom na poziciju i podobnost,ucestvovao u sacinjavanju spiska onih koje treba nagraditi pa je Milenko nakon samo par godina rada odredzen da primi priznanja.Nije Sefket Lihic,Esad Bajraktarevic,Mevlida Hadzihasanovic ili njima slicnim neko iz sluzbe na cije celo stize Milenko mada su potrosili i po deset puta vise godina u TPR-u.Ne bi ni ja i slicni meni ni do odlaska u penziju bili na spisku ali onaj ko bi dosao sa Pala,Korana,Han Pjeska zasigurno bi.Eto gdje i do kojeg uspjeha stize TPR sa nagradzenim(bez onih koje su protjerali) i kadrovima poput Milenka i Radovana.
|