Ovo je samo za Zeleta,pitacete - zasto?Pa ja i Zele jedini jos "drzimo" ovu stranicu u zivotu,mislim,s ponekim komentarom...Na slici je pok.Nesic Dragoslav Beli,Zeletov tetak i tetka Fatima,rodjena Zec.Sliku sam "ukrao" od Sejle Durmisevic kojoj je pok.Beli (ili njenoj mami) bio tetak,a postavio je Galib Lihic na FB Rogaticani.Ali fali mala prica. Fatima je bila jedna od najljepsih djevojaka u Rogatici,uciteljica kao i nen izabranik Beli,iz Arandjelovca...i rodila se ljubav koja je krunisana brakom i dvjema krasnim djevojcicama.Njegov skolski drug i "zemljak" Miroslav Urosevic Argus ozeni jos jednu ljepoticu,Fahriju Urosevic rodj.Causevic,dobiju dva krasna sina i tako...zivot tece dalje. E onda,desilo se negdje krajem osamdesetih umre Fahrijin svekar cika Zika,i kako je red,valja otici na sahranu u Kragujevac,skola "da" auto volgu i sofera rahm.Avdu Mesanovica Pitica,naprijed direktor Gimnazije Ahmed Kukaviva a.r.,iza ja(Ferka mi je vjencana kuma) i Beli...Put je dug i prepricavaju se sjecanja,u jednom momentu Beli veli kako je on dosao u Rogaticu da siri bratstvo i jedinstvo,sve je sala,a Ahmo a.r. veli njemu:kad si htio siriti bratstvo i jedinstvo sto ne ozeni Fatimu Spirku(jedna stara zena u komsiluku koja se nikad nije udavala) nego Fatimu "Zecku" jednu po jednu ljepoticu...i da dodam,jebem vam bratstvo i jedinstvo koje ti i Argus,i ovdje prisutni Sele k....cima kujete.Nasta smijeh. Ispratismo pok.Ziku na pocinak i u povratku poce prava diskusija...to je bila raja.Ahme vise nema,ka ni Avde,s Fatimom se rijetko cujem,sa Ferkom i Argusom sam u redovnom kontaktu,i tako zemaljski dani teku.
Attachmenti: |

bali i fatima.jpg [ 60.33 KiB | Pogledano 3676 puta. ]
|
|