Nazim, rahmetli, covjek i bar jos pola, majstor, isto tako. Ljudina u svakom pogledu. Nas, Gracanicki zet!

Znao je Nazim odakle ce da se zeni. Za njegovu siniju nije mogla bilo koja sjesti.
Mozda se varam , ali mislim da je bio prvi, ili bar medju prvim majstorima, limar. Ekstra majstor za oluke. Kad je oluk bio pojam da se vidi,majstor Nazim je imao svoju firmu, pravio i postavljo oluke.
Bio je insan kojeg su svi posteni i pravedni ljudi i volili i cijenili.
Njegova hanuma , a moja kona Fata, vazda nasmijana i raspolozena, izrodila je dva zlatna sina. Nadam se da su svi dobro i zdravo, a ovom prilikom zelim da hi poselamim .
U ratu je Nazim rahmetli imao radnju iznad Dzidzikovca odmah. I jednom nama zatrebao sulinar i ja odem rodjaku. On odmah pita kakav mi je sporet, imamo li u sta naloziti. Kriza je bila svugdje, ali njemu drago sto sam ja dosao kod njega i kaze: Sulinar imam, ali ako nadjes igdje dobar komad lima, donesi i napravicu i ti i sporet. Dinara mi nije htio uzeti za sulinar, iako je bilo tesko naci lima u toku rata.
Nazim rahmetli je volio folcike

Evo Pitar zna bolje, ali mislim da nije nikad ima drugi auto osim bube. Tako je i moj amidza rahmetli Ramiz Lihic bio veliki zaljubljenik buba.