Sjecanje na rogaticke prosvjetne radnike… zabiljezio i podijelo sa nama Sele Pročitaj više »

Prvi rogaticki nogometni reprezentativac

Malo je poznato da je prvi rogaticki reprezentativac Jugoslavije u nogometu bio rahmetli Mirsad Sehic. Pročitaj više »

Eto, jos jedna godisnjica…

Jos jedna godisnjica strasnog zlocina u mojoj Rogatici…trideset ljudi, gradjana, direktora, doktora, inzinjera, studenata… Pročitaj više »

Logor “Rasadnik”

Posjetom logorima, polaganjem cvijeća i učenjem fatihe pred srednjom školom i objektima zloglasnog Rasadnika, obilježena je 22. godišnjica zločina nad civilima iz Rogatice. Pročitaj više »

Sjecanje na nase Rogaticane

Bilo je vise birvaktilske raje koja je nosila ime BEG, najvise zbog plemickog porijekla, a vise iz carsijske navike da se svim otmenim i uglednim ljudima zakaci i titula… Pročitaj više »

Sjecanje…

Neku noc kad sam trazio sta da slusam u onoj huji sjetio sam se i atmosfere i teksta o nasoj Basti kad Sokolovi zapjevaju a onda jedna druga slika mi se iz Pročitaj više »

 
ucitelji

Sjecanje na rogaticke prosvjetne radnike… zabiljezio i podijelo sa nama Sele

mirsad naslov

Prvi rogaticki nogometni reprezentativac

Malo je poznato da je prvi rogaticki reprezentativac Jugoslavije u nogometu bio rahmetli Mirsad Sehic.

faruk naslov

Eto, jos jedna godisnjica…

Jos jedna godisnjica strasnog zlocina u mojoj Rogatici…trideset ljudi, gradjana, direktora, doktora, inzinjera, studenata…

logor naslov

Logor “Rasadnik”

Posjetom logorima, polaganjem cvijeća i učenjem fatihe pred srednjom školom i objektima zloglasnog Rasadnika, obilježena je 22. godišnjica zločina nad civilima iz Rogatice.

muaz

Sjecanje na nase Rogaticane

Bilo je vise birvaktilske raje koja je nosila ime BEG, najvise zbog plemickog porijekla, a vise iz carsijske navike da se svim otmenim i uglednim ljudima zakaci i titula…

Zaim Imamovic Omot-prednji

Sjecanje…

Neku noc kad sam trazio sta da slusam u onoj huji sjetio sam se i atmosfere i teksta o nasoj Basti kad Sokolovi zapjevaju a onda jedna druga slika mi se iz sjecanja pojavi.

lubenice

Lubenice

Ljeto je te neke davne sedamdeset i neke. Posto korzo polahko postaje besmislen ,proslo pola dvanaest, mi oni koji nisu nista”ufatili” polahko ispijasmo zadnje konjake, vinjake i pive u Parku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SAJBUBA ili ZLATICA

Zlatica je jedno od lijepih imena naroda koji su slozno zivjeli trideset i vise godina, pa tako se zvala i unuka dozivotnog predsjednika. No, nije ovo prica o Zlaticama, Zlatama…nego o zlatici, krompirovoj.

halisko naslov

Halisko

U Rogatici prije cetrdeset i vise godina bilo je mnogo pjevaca sevdalinki koji bi se slabo usudili da javno nastupe.

zehra naslov

Intervju sa Zehrom Alispahic

Zehra Alispahic, prva zena doktor islamskih nauka u okvirima Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini