Vojničke čizme i svila

Zemka Seferagić i Asima Lihić među 635 su žena u Oružanim snagama BiH. Današnje ponosne majorice u vojničkoj uniformi nekadašnje su profesorice. Bosanke i Hercegovke poput njih važan su dio Oružanih snaga Pročitaj više »

Šehićev Karabag pred podvigom

Večeras je na rasporedu posljednje, 6. kolo grupne faze nogometne Evropske lige, nakon kojeg će se znati koji će klubovi prezimiti u Evropi. Pročitaj više »

ODE AUTOBUS

Pomenuh Biletarnicu i sijetih se jednog dogadjaja iz tog vakta. Mozda je naslov mogao biti po akteru ove price jer i on osta dobro upamcen u nasem gradu. Pročitaj više »

“EH, ETO, BOME…”

Bilo je to sedamdesetih godina kada je TPR izgradio novu halu i radio na “osamostaljenju”. Raniji “vratar” Ibrahimbeg Hadzihasanovic, koji je lupao u trokut od metala i time oznacavao pocetak radnog vremena, Pročitaj više »

Kap veselja

Kad je Stevo Obradovic, mladi inzinjer i novopostavljeni direktor “Agrokombinata” odlucio da Rogaticu “malo oplemeni”, najprije je iza zgrade kina, gdje je nekad bila stanica za otkup sekundarnih sirovina i gradsko smetljiste, Pročitaj više »

P’jan k’o duga

“Zeleee telefon”…galamio je poslovodja druge smjene Jupi. S druge strane cujem Ibricu hasecica kog mi blizi mu zvasmo Dujka. Pročitaj više »

 
Asima naslov

Vojničke čizme i svila

Zemka Seferagić i Asima Lihić među 635 su žena u Oružanim snagama BiH. Današnje ponosne majorice u vojničkoj uniformi nekadašnje su profesorice. Bosanke i Hercegovke poput njih važan su dio Oružanih snaga naše zemlje, svakodnevno dokazuju da su rame uz rame s muškim kolegama, a nerijetko po rezultatima i prednjače nad muškarcima.

sehic naslov

Šehićev Karabag pred podvigom

Večeras je na rasporedu posljednje, 6. kolo grupne faze nogometne Evropske lige, nakon kojeg će se znati koji će klubovi prezimiti u Evropi.

ODE AUTOBUS

ODE AUTOBUS

Pomenuh Biletarnicu i sijetih se jednog dogadjaja iz tog vakta. Mozda je naslov mogao biti po akteru ove price jer i on osta dobro upamcen u nasem gradu.

eto bome naslov

“EH, ETO, BOME…”

Bilo je to sedamdesetih godina kada je TPR izgradio novu halu i radio na “osamostaljenju”. Raniji “vratar” Ibrahimbeg Hadzihasanovic, koji je lupao u trokut od metala i time oznacavao pocetak radnog vremena, vrijeme za pocetak i kraj dorucka, i na kraju vrijeme zavrsetka smjene – otisao je u penziju.

naslov

Kap veselja

Kad je Stevo Obradovic, mladi inzinjer i novopostavljeni direktor “Agrokombinata” odlucio da Rogaticu “malo oplemeni”, najprije je iza zgrade kina, gdje je nekad bila stanica za otkup sekundarnih sirovina i gradsko smetljiste, uredio savremenu ugostiteljsku bastu sa plesnom plocom, terasom i savremenim restoranom.

pjan ko duga

P’jan k’o duga

“Zeleee telefon”…galamio je poslovodja druge smjene Jupi. S druge strane cujem Ibricu hasecica kog mi blizi mu zvasmo Dujka.

Jupi naslov

Jakup Teskeredzic – Jupi

Teskeredzic Jakupa prozvase Jupi, jer je iz postovanja prema svom ocu krio da pije, pa je kad bi konobarima davao narudjbu rekao “Meni Jupi”.

Zuta naslov

ŽUTA

Tako se zvala zgrada na vrh Rogatice, pored starog igralista “Mladosti”, gdje je poslije rata dugo bila stanica milicije sa pripadajucim zatvorom.

dzemo bijedic naslov

Sjecanje na rahmetli Dzemala Bijedica

Mescini da bi 1972. Nas sofer Srce, u modernu autobusu, nas nekako (Srce nikad nije vozio na onoj strani Bosne dje su brda i okuke) dopelja do iza Vijecnice, parkira na prosirenju i veli da dalje ne vozi.

badema i raif naslov

Badema i Raif

Prve sladolede u Rogatici proizvodio je izvjesni Raif sa suprugom Bademom. Bili su Kosovari, a radnju su iznajmili od vakufa u kojoj je kasnije bila kancelarija IVZ.