Sjecanje na rahmetli Dzemala Bijedica

Mescini da bi 1972. Nas sofer Srce, u modernu autobusu, nas nekako (Srce nikad nije vozio na onoj strani Bosne dje su brda i okuke) dopelja do iza Vijecnice, parkira na prosirenju Pročitaj više »

Badema i Raif

Prve sladolede u Rogatici proizvodio je izvjesni Raif sa suprugom Bademom. Bili su Kosovari, a radnju su iznajmili od vakufa u kojoj je kasnije bila kancelarija IVZ. Pročitaj više »

atomsko skloniste

U podrumu zgrade Suda, nekadasnje prostorije Saveza Izvidjaca uspjede dobiti Ole predsjednik Planinarskog Drustva i njegovi clanovi ocistise i osposobise ih za koristenje. Pročitaj više »

Abeda

Muhamed Mesic, poznatiji kao Abeda na izvjestan nacin obiljezio je podosta vremena u Rogatici negdje izmedju sesdesetih i osamdesetih godina. Poznati brico iz jos poznatije frizerske familije (otac Galib,majka Nedila i sestra Vesna) svoje Pročitaj više »

Fazani

Davne 64, jal 65 dosjetili se clanovi Lovackog Drustva da u svom lovistu pokusaju naseliti fazane, kako bi se u buducnosti razmnozili, a sebi priustili i taj uzitak da ovu vrstu love Pročitaj više »

 
dzemo bijedic naslov

Sjecanje na rahmetli Dzemala Bijedica

Mescini da bi 1972. Nas sofer Srce, u modernu autobusu, nas nekako (Srce nikad nije vozio na onoj strani Bosne dje su brda i okuke) dopelja do iza Vijecnice, parkira na prosirenju i veli da dalje ne vozi.

badema i raif naslov

Badema i Raif

Prve sladolede u Rogatici proizvodio je izvjesni Raif sa suprugom Bademom. Bili su Kosovari, a radnju su iznajmili od vakufa u kojoj je kasnije bila kancelarija IVZ.

atomsko

atomsko skloniste

U podrumu zgrade Suda, nekadasnje prostorije Saveza Izvidjaca uspjede dobiti Ole predsjednik Planinarskog Drustva i njegovi clanovi ocistise i osposobise ih za koristenje.

abeda-www

Abeda

Muhamed Mesic, poznatiji kao Abeda na izvjestan nacin obiljezio je podosta vremena u Rogatici negdje izmedju sesdesetih i osamdesetih godina. Poznati brico iz jos poznatije frizerske familije (otac Galib,majka Nedila i sestra Vesna) svoje vrijeme je obiljezio kao vrstan pjevac sevdalinki.

bajramska

Kurban Bajram 2014

4 Oktobar 2014

Fazani naslov

Fazani

Davne 64, jal 65 dosjetili se clanovi Lovackog Drustva da u svom lovistu pokusaju naseliti fazane, kako bi se u buducnosti razmnozili, a sebi priustili i taj uzitak da ovu vrstu love u svom lovistu.

rogaticka raja III naslov

Druzenje rogaticana

Okupila se druzba mala ali odabrana i napravila par fotografija koje ovdje prenosimo.

suad9914

Sutko

Pogledajte cijeli razgovor OVDJE

hasim lihic naslov

Hoki

Hasim Lihic dobio je nadimak po imenjaku Hasimu Kucuku Hokiju koji je pjevajuci “Pijem da je zaboravim” stekao opstu slavu i sa svojih jedanaestoro djece, od kojih su trojica nosili ime TITO 1, 2 i 3, definitivno usao u legendu, dok je nas Hoki nestao u zadnjem ratu, a da za njega, skoro da niko i ne pita.

bibi naslov

RIFET MEDOSEVIC

Rifet Medosevic Bibi, penzionisani nastavnik maternjeg jezika, nasao je svoje mjesto u ovom popisu rogatickih pojmova, ljudi i dogadjaja iz razloga kako se besprijekornom skromnoscu moze doci do imena i ugleda.