Kap veselja

Kad je Stevo Obradovic, mladi inzinjer i novopostavljeni direktor “Agrokombinata” odlucio da Rogaticu “malo oplemeni”, najprije je iza zgrade kina, gdje je nekad bila stanica za otkup sekundarnih sirovina i gradsko smetljiste, Pročitaj više »

P’jan k’o duga

“Zeleee telefon”…galamio je poslovodja druge smjene Jupi. S druge strane cujem Ibricu hasecica kog mi blizi mu zvasmo Dujka. Pročitaj više »

Jakup Teskeredzic – Jupi

Teskeredzic Jakupa prozvase Jupi, jer je iz postovanja prema svom ocu krio da pije, pa je kad bi konobarima davao narudjbu rekao “Meni Jupi”. Pročitaj više »

ŽUTA

Tako se zvala zgrada na vrh Rogatice, pored starog igralista “Mladosti”, gdje je poslije rata dugo bila stanica milicije sa pripadajucim zatvorom. Pročitaj više »

Sjecanje na rahmetli Dzemala Bijedica

Mescini da bi 1972. Nas sofer Srce, u modernu autobusu, nas nekako (Srce nikad nije vozio na onoj strani Bosne dje su brda i okuke) dopelja do iza Vijecnice, parkira na prosirenju Pročitaj više »

Badema i Raif

Prve sladolede u Rogatici proizvodio je izvjesni Raif sa suprugom Bademom. Bili su Kosovari, a radnju su iznajmili od vakufa u kojoj je kasnije bila kancelarija IVZ. Pročitaj više »

 
naslov

Kap veselja

Kad je Stevo Obradovic, mladi inzinjer i novopostavljeni direktor “Agrokombinata” odlucio da Rogaticu “malo oplemeni”, najprije je iza zgrade kina, gdje je nekad bila stanica za otkup sekundarnih sirovina i gradsko smetljiste, uredio savremenu ugostiteljsku bastu sa plesnom plocom, terasom i savremenim restoranom.

pjan ko duga

P’jan k’o duga

“Zeleee telefon”…galamio je poslovodja druge smjene Jupi. S druge strane cujem Ibricu hasecica kog mi blizi mu zvasmo Dujka.

Jupi naslov

Jakup Teskeredzic – Jupi

Teskeredzic Jakupa prozvase Jupi, jer je iz postovanja prema svom ocu krio da pije, pa je kad bi konobarima davao narudjbu rekao “Meni Jupi”.

Zuta naslov

ŽUTA

Tako se zvala zgrada na vrh Rogatice, pored starog igralista “Mladosti”, gdje je poslije rata dugo bila stanica milicije sa pripadajucim zatvorom.

dzemo bijedic naslov

Sjecanje na rahmetli Dzemala Bijedica

Mescini da bi 1972. Nas sofer Srce, u modernu autobusu, nas nekako (Srce nikad nije vozio na onoj strani Bosne dje su brda i okuke) dopelja do iza Vijecnice, parkira na prosirenju i veli da dalje ne vozi.

badema i raif naslov

Badema i Raif

Prve sladolede u Rogatici proizvodio je izvjesni Raif sa suprugom Bademom. Bili su Kosovari, a radnju su iznajmili od vakufa u kojoj je kasnije bila kancelarija IVZ.

atomsko

atomsko skloniste

U podrumu zgrade Suda, nekadasnje prostorije Saveza Izvidjaca uspjede dobiti Ole predsjednik Planinarskog Drustva i njegovi clanovi ocistise i osposobise ih za koristenje.

abeda-www

Abeda

Muhamed Mesic, poznatiji kao Abeda na izvjestan nacin obiljezio je podosta vremena u Rogatici negdje izmedju sesdesetih i osamdesetih godina. Poznati brico iz jos poznatije frizerske familije (otac Galib,majka Nedila i sestra Vesna) svoje vrijeme je obiljezio kao vrstan pjevac sevdalinki.

bajramska

Kurban Bajram 2014

4 Oktobar 2014

Fazani naslov

Fazani

Davne 64, jal 65 dosjetili se clanovi Lovackog Drustva da u svom lovistu pokusaju naseliti fazane, kako bi se u buducnosti razmnozili, a sebi priustili i taj uzitak da ovu vrstu love u svom lovistu.